Wróć do strony głównej.
Grudnia 22, 2024, 09:37:42
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: SMF - Just Installed!
Strona główna
Pomoc
Zaloguj się
>
Pytania do naszych terapeutów
>
Inne
>
nauka czytania 6-latka
Strony: [
1
]
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: nauka czytania 6-latka (Przeczytany 18421 razy)
Gosia1
Newbie
nauka czytania 6-latka
«
:
Lutego 20, 2014, 09:09:52 »
dzień dobry
Jestem mamą sześcioletniego Szymona. Mój syn ma poważną wadę wymowy i obniżone napięcie mięśniowe, zaburzoną motorykę dużą i małą. teoretycznie zgodnie z nową ustawą powinien od września iść do szkoły ale zostanie odroczony. czy jest szansa, że mogłabym nauczyć go sama czytać metodą krakowską? od czego mam zacząć. proszę o pomoc
pozdrawiam
Marta
Full Member
Odp: nauka czytania 6-latka
«
Odpowiedz #1 :
Marca 02, 2014, 07:01:58 »
Szanowna Pani, oczywiście, można samodzielnie nauczyć czytać metodą Pani Prof. Jagody Cieszyńskiej. Najlepiej przeczytać poradnik dla rodziców i nauczycieli "Kocham uczyć czytać" Pani Profesor, wydany przez Wydawnictwo Edukacyjne. Ma Pani także kilka pomocy, które bardzo ułatwiają naukę - to zestaw "Kocham czytać" J. Cieszyńskiej (Wyd. Edukacyjne) oraz "Moje sylabki" A. Fabisiak-Majcher i E. Szmuc (Wyd. WIR). Wystarczy po kolei robić książeczki/zestawy. W Wydawnictwie Arson są także pomoce Pani Agnieszki Bali wspomagające naukę czytania (mp. "Myślę-Czytam-Rysuję"). Wszystkie te pomoce przygotowywane są przez wieloletnich praktyków, przez co metodycznie doskonałe.
Pozdrawiam i życzę radości z uczenia Szymusia czytania. W sytuacji, którą Pani opisała odroczenie i nauczenie czytania przed rozpoczęciem szkoły to doskonała decyzja.
Marta Korendo
Strony: [
1
]
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Pytania do naszych terapeutów
-----------------------------