Wróć do strony głównej.
Grudnia 22, 2024, 09:31:06 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Szkolenia  (Przeczytany 7717 razy)
marlenaw
Newbie
*

« : Wrzenia 23, 2013, 07:52:11 »

Szanowna Pani Profesor!
 Aktualnie jestem po szkoleniu" Diagnoza i terapia afazji", które prowadziła dr Siudak. Najpierw kilka słów o tym szkoleniu jak i samym prowadzącym. Życzyłabym sobie spotykać na swojej drodze samych takich ludzi(wiem, że to niemożliwe). Wspaniała Kobieta, kopalnia wiedzy, a sam sposób prowadzenia zajęć i ich przekaz po prostu genialny. Chciałabym zostać wpisana na listę osób pracujących metodą krakowską. Pracuje nią, jeżdżę na szkolenia( na razie byłam na pięciu), czytam książki i tak naprawdę stąd mój post. Po szkoleniu programowanie języka i diagnoza i terapia dzieci ze spektrum autyzmu, wiem sporo, jednak brakowało mi filmików instruktażowych odnoszących się do każdego etapu terapii. Dla Was jest to chleb powszedni, osoby z UP mają ten komfort, że uczestniczą na praktykach i widzą z czym to się je. Ja nie mam takiej możliwości, dlatego chciałam zapytać czy i w jaki sposób mogę dotrzeć do nurtujących mnie pytań, by uzyskać odpowiedzi w praktyce. Chciałabym mieć poczucie, że to co robię, jest wykonywane prawidłowo. Na chwilę obecną nie jestem w stanie weryfikować czy moje działania w każdej sytuacji terapeutycznej są prawidłowe. Szczególnie chodzi mi o początek terapii dzieci z zaburzeniami autystycznymi. Bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
 Marlena
Jagoda
Hero Member

« Odpowiedz #1 : Wrzenia 23, 2013, 08:48:54 »

Droga Pani Marleno, proszę spojrzeć na stronę www.szkolakrakowska.pl i poszukać kogoś u kogo mogłaby Pani odbyć staż. To bardzo ważne by obserwować terapeutę podczas zajęć i mieć możliwość zadawania pytań. Warto też czytać artykuły i książki pisane przez terapeutów.

Serdecznie pozdrawiam
Jagoda Cieszyńska
KamilaCho
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Wrzenia 29, 2013, 03:45:26 »

Szanowna Pani Profesor,

ja także jestem początkującym terapeutą metody krakowskiej, Szkolenia pozwalają nabyć wiedzę w teorii, w praktyce pojawia się sporo pytań. Sama chciałabym móc kogoś zapytać o wiele kwestii. Cieszę się, że p. Marlena o to zapytała. Jeżeli terapeuta metody krakowskiej zgodziłby się na przyjęcie osoby na staż to proszę napisać, jak by to wyglądało? Czy to byłyby hospitacje zajęć?

Przepraszam za kłopot. Bardzo zależy mi na tym, żeby swoją pracę wykonywać należycie. Z góry dziękuję za wiadomość.

Pozdrawiam,

Kamila
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!