Wróć do strony głównej.
Grudnia 23, 2024, 07:16:28 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: pomocyyyy  (Przeczytany 4580 razy)
mamafranusia
Newbie
*

« : Maja 07, 2018, 02:48:53 »

Witam , może ktoś tutaj mi pomoże .
Jestem mamą Franka 4 lata . Od jakiś 2 lat mam problem , a wiec moze zaczne od tego ze do 4 roku zycia kozystał z pampersów . Jest on mało obecny poniewaz ja do niego cos mowie a on jakby nie słyszal , nie rozumie prostych polecen tj. przynies czerwone autko .
W przedszkolu pani tez zaczyna sie skarzyc ze Franio nie wykonuje polecen , nie słucha czytanych bajek, ciagle siedzi w kacie sam i cos tam sobie robi z dziecmi słabo ssie dogaduje .

Nie mam pojecia do jakiego lekarza isc , bylismy z nim u neurologa niby pani doktor nic nadzwyczjnego i niepokojącego nie zauwazyla ... EEG głowy równiez wyszlo dobrze ..
Dorota Nagraba
Newbie
*

« Odpowiedz #1 : Maja 07, 2018, 10:22:30 »

Szanowna Pani,

opisane przez Panią zachowania są bardzo niepokojące, zachęcam do kontaktu z terapeutą Metody Krakowskiej. Listę terapeutów znajdzie Pani na stronie http://www.szkolakrakowska.pl/ . Zachęcam również do diagnozy w CMK.
Niezależnie jednak od tego czy dziecko ma postawioną diagnozę, należy jak najszybciej podjąć działania terapeutyczne. Problem od 2 lat nie rozwiązał się sam i nie należy liczyć, że tak się stanie. Dziecko wymaga intensywnych ćwiczeń stymulujących rozwój. Ćwiczenia powinny być prowadzone codziennie. Przykłady ćwiczeń znajdzie Pani w książce Prof. J. Cieszyńskiej i Prof. M. Korendo, pt. "Wczesna interwencja terapeutyczna. Stymulacja rozwoju dziecka od noworodka do 6. roku życia".
Proszę pamiętać o całkowitej eliminacji prawopółkulowych stymulacji. Synek nie powinien oglądać telewizji, korzystać z komputera, tabletu, telefonu komórkowego.

pozdrawiam
Dorota Nagraba
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!