DorotaM
Newbie
|
|
« : Padziernika 01, 2013, 08:11:21 » |
|
Dobry wieczór, przepraszam, jeśli umieszczam wiadomość w niewłaściwym miejscu, ale nie chciałam myszkować za prywatnym adresem mailowym Pani profesor, gdyż sprawa nie jest aż tak ważka. Mieszkam w Legnicy i naturalnie pierwszym (bo najbliższym) ośrodkiem akademickim, który bierze się tu pod uwagę jest Wrocław, a l e nie znaczy to, że jest to zawsze kierunek właściwy. Jestem absolwentką wrocławskiej filologii polskiej (licencjat+magisterium), obecnie zdobywam kwalifikacje z zakresu edukacji wczesnoszkolnej i przedszkolnej. W przedszkolu, w którym pracuję, zajmuję się między innymi terapią pedagogiczną. Chciałabym rozpocząć studia logopedyczne - w trakcie zdobywania wiedzy o wczesnej interwencji terapeutycznej zwłaszcza w kierunku profilaktyki dysleksji - poznałam (poznaję nadal) Metodę Krakowską. Ukłuło mnie przeczucie, że to coś dla mnie - bliskie moim poglądom, predyspozycjom. Niestety, pełnoetatowa praca i odległość między Legnicą a Krakowem oddalają mnie od Podyplomowych Studiów Logopedycznych w Krakowie. Stąd moja prośba o pomoc - poradę, czy bliżej Dolnego Śląska znajdę specjalistów kształcących słuchaczy w duchu Metody Krakowskiej? Czy istnieje jakaś alternatywa albo sposób na skomasowane odbywanie zajęć w Krakowie (może dłuższe sesje, trudno powiedzieć). Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki, łączę serdeczne pozdrowienia Dorota M.
|