ona1987
Newbie
|
|
« Odpowiedz #20 : Listopada 08, 2016, 07:01:05 » |
|
Dzien dobry. Chcialabym sie podzielic tym co u nas. Corka rozumie mowe tego jestem pewna. Slowa ktore wypowiada to; mama tata baba dziadzia dzidzi,nie, kotek(cici), piesek chau,gaska(gaga),konik(iaaa),krowa(mua),baranek(bee),koza(mee), Mniam,am,kon,mleko,masz,dac, sisi(siku). Przepraszam za brak polskich znakow. Bylysmy ostatnio u Pani neurolog ktora stwierdzila ze nozki dziecka trzeba bandazowac. Pani neurolog powiedziala ze corka jest wiotka i ma lagodna hipotomie miesni. Zalecila zajecia w poradni wczesnego wspomagania rozwoju. Zajecia integracji sensorycznej ze wzgledu na nozki ktorych corka nie lubi miec ani dotykanych , nie wspominajac juz o obcinaniu paznokci . Co mnie bardzo martwi to to ze corka spolecznie jest taka wycofana. Niby chce do dzieci i cieszy sie jak jedziemy do znajomych to mowi caly czas dzidzi dzidzi ale jakos jest taka nieufna w stosunku do doroslych. Niby patrzy usmiecha sie ale jest taka powazna . Z przytulaniem sprawa wyglada tak ze corka przytula sie tylko wtedy jak chce. Nie widze u niej aby lubila pieszczoty.Jak czegos nie potrafi to szybko wpada w zlosc. Pokazuje paluszkiem prawie wszystkie rzeczowniki czasowniki. Jak corke przekonac do ludzi ? Jak bardziej ja uspolecznic zeby byla bardziej zainteresowana ludzmi niz zabawkami? I jeszcze jedna sprawa. Corka bawi sie zabawkami zgodnie z przeznaczeniem ale jak widzi cos okraglego np guzik nakretke itp. to palcem wskazujacym dotyka mocno. Pani Profesor czy jak corka rozumie mowe to nie jest juz zagrozona autyzmem? Codziennie o tym mysle, codziennie mnie to wszystko przerasta. Corka nie zostala jeszcze zadzczepiona Mmr II. A i jeszcze jedno ze wzgledu na wiotkosc corka chodzi na palcach tak powiedziala pani neurolog i do wiosny powiedziala ze to minie do wiosny poprzez bandazowanie. Prosze o odpowiedz Pani Profesor. Dziekuje za wszelkie informacje . Pozdrawiam
|