Sasinka1990j
Newbie
|
|
« : Padziernika 27, 2016, 12:58:32 » |
|
Mam w domu Krzysia. Syn ma 14 miesięcy. Zdrowy, nie choruje, szczepiony. W 14 miesiącu zaczął chodzić i od tej pory nie robi nic innego. Jeśli chodzi o rzeczy, które uznaje za prawidłowe w jego rozwoju to: -jest aktywny -bardzo cieszy się gdy tata wraca z pracy (ja jestem z nim w domu cały dzień), od razu biegnie i wyciaga do niego rączki -dużo się uśmiecha do nas, ale zazwyczaj wtedy gdy jesteśmy sami a w koło nie ma innych interesujących go rzeczy -ładnie śpi (poza ząbkami i innymi utrudnieniami oczywiście) -ładnie je, zjada sam kanapeczki, owoce, mięso, parówki, obiady, chrupki -sam pije z kubeczka (lovi 360"), dodatkowo interesuje sie gdy ja pije z normalnej szklanki i wtedy przychodzi i pije ode mnie -naśladuje zabawy typu wkładanie klocków do wiaderka, nakładanie kółek na ten bolec Smile -przychodzi wołany (pod warunkiem, że nie ma w koło nic interesującego -przychodzi się przytulać, wieczorem tez przytula sie do mnie gdy zasypia -autkami jeżdzi, ale tez lubi bawic sie kolkami -gdy coś robi a ja powiem nie wolno to spoglada na mnie i albo odchodzi abo kontynuuje -wie, ze jak sie go ubiera to wychodzimy na dwór a jak rozbiera to idziemy do wanny -kiedy np. dmucham w klocek to podaje mi go zebym dmuchala i sam próbuje tak robic A teraz to co mnie najbardziej martwi: -brak jest z nim kontaktu, w sensie że jakby nie słyszał/ nie rozumiał/ignorował mnie kiedy coś do niego mówie -nie podaje zabawek gdy lezą gdzieś dalej -nie skupia się na ksiązkach, tylko przekłada kartki -odkąd nauczył się i pokazał papa to często macha rączką -mam wrażenie że udaje ze mnie nie słyszy bo często jest tak, że spojrzy na mnie ale dalej robi swoje -odnosze wrazenie jakby nie slyszal, jednak slyszy wszystkie dzwieki bo czesto reaguje -podaje klocek, ale wtedy kiedy ma na to ochote -właściwie największym problemem jest ta komunikacja A teraz to do czego przyznaje się bez bicia: -mało z nim ćwiczyłam gdy był mniejszy, nie pokazywałam ksiazeczek, nie mówiłąm gdzie kotek i piesek itp -w domu duzo jest wlaczonej telewizji i Krzys oglądał duzo reklam, teraz juz wylaczam kiedy jestesmy sami -malo z nim trenowalam podawanie przedmiotow i nasladowanie pediatra mówi mi ze jest za wczesnie, ze ona widzi z nim kontakt z tym, ze jest bardzo *****iwy i odkad zaczal raczkowac a potem chodzic to nie interesuje go nic innego
|