Wróć do strony głównej.
Grudnia 26, 2024, 02:33:02 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Został oceniony - nie autystyczny  (Przeczytany 2034 razy)
cristineg
Newbie
*

« : Kwietnia 07, 2022, 06:01:09 »

Oceniający wykluczył autyzm i zamiast tego potwierdził moje diagnozy lęku, ciężkiej depresji i OCD. Szczerze, czuję się naprawdę zaskoczony i zagubiony. Jestem otwarty na pomysł, że mogłem się całkowicie mylić co do siebie, a cechami, z którymi się wiązałem, mogą być moje OCD (przemyślanie siebie), niepokój społeczny i trauma z dzieciństwa. Podobno wywiad z jednym z moich rodziców zadał pytania o to, czy wyrzucam coś losowo, nie mam filtra, nie okazuję 10.0.0.0.1 192.168.1.254 empatii itp. To wydaje mi się, że są to ogromne stereotypy i nie uwzględniają możliwości maskowania się przez 19 lat i bycie AFAB. W raporcie zasugerowała również, że przyczyną mojego rozłączenia społecznego było to, że nie wierzę, że inni doświadczają tego samego bólu/emocji co ja, i że zmiana mojego sposobu myślenia i poinformowanie ludzi o moich potrzebach złagodziłoby to. Napisała, że ​​jeśli będę w stanie „aktywować behawioralnie, nastąpi połączenie społeczne”. Co? Jakieś przemyślenia na ten temat?
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2022, 03:29:53 wysłane przez cristineg » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!