Istnieje klasyczny test, który ma zademonstrować, jak ważne są jasne instrukcje.
Nauczyciel udaje kosmitę, który nigdy nie widział PB&J. Każdy uczeń pisze instrukcje, jak je wykonać. Następnie nauczyciel podąża za nimi co do joty i nie dalej.
VidMate MobdroStudent 1 kazał złożyć chleb, ale nie powiedział jak. Położyła je razem w kształcie litery T.
Student 2 nie określił, ile galaretki użyć. Nauczycielka dodała kroplę... i kubek masła orzechowego.
Uczennica 3 nawet nie wspomniała o galarecie, więc skleiła ze sobą dwie poprzednie kanapki.
Wprowadź mnie, uczeń 4. Cały czas spędziłem na pisaniu podręcznika na 1000 słów w straszliwych szczegółach. Wyjaśnił, której strony łyżki użyć, jak wyrównać chleb i jak prawidłowo usiąść na krześle. Jedynym problemem było to, że byłem zbyt szczegółowy i określiłem markę Jelly, a ona przyniosła inną.
W tym momencie lekcja się rozpadła. Przygotowała całą przemowę o tym, jak wszyscy za pierwszym razem zawodzą i nie mogą jej użyć. Mój gówniany uśmiech prawdopodobnie nie pomógł.