Elzbieta_01
Newbie
|
|
« : Listopada 01, 2016, 07:25:20 » |
|
Witam, Pani Profesor jestem mamą 16 miesięcznej dziewczynki u której niepokoją mnie niektóre zachowania: - Jak zapytam ją gdzie jest taka, kaczka piesek etc.to nie wskazuje palcem; - nie zawsze reaguje na imię ; - Od urodzenia źle spi w nocy (zasypia sama) budzi sie po kilka kilkanascie razy poplakuje, czasami nie ma smoczka i trzeba jej go dać (nie je w nocy, zasypia najedzona); - Czasami uderza glowa w ścianę, dwa razy jek sie bardzo zdenerwowala to uderzala głową o podłogę ; - Zaczęła się szczypać po szyi. Pozytywne zachowania: - Lubi sie przytulać, wyglupiac na na dywanie, mowi ko (kura), je (jest), łała (mama), kwa, ki (kotek) pokazujac przy tym. Zapytana o to nie pokazuje. -Wskazuje palcem co chce - Bawi sie w chowanego i akuku, Buduje wieże z klockow, często się śmieje, chwali się umiejetnosciami (tanczeniem, "tu tu tu sroczka", "cacu cacy", lubi jeździć jezdzikiem, wozi nim zabawki/pluszaki, lubi chodzic z kaczuszka na sznurku, lubi byc noszona (głównie przeze mnie). Robi papa (chociaz ostatnio malo). Pani Profesor czy mogę wspomoc rozwoj coreczki, czy zachowania o ktorych piszę powinny mnie zaniepokoic? Dodam ze corka pozno siadla (10 miesoac zycia byla 3 razy na rechabilitacji, zaczela siedziec siadac raczkowac wstawac). Mając okolo 14 mcy zaczęła chodzić.
|